פינת הפרגון

המקום לפרגן לאתרים נוספים העוסקים בבריאות האישה.

נושאים מעניינים

בריאות האישה

לנשים סף כאב נמוך יותר, אך סובלות מסטיגמת ה"היסטרית", כך שמחלות ובעיות מתפספסות.

חינוך

חינוך להבנה של הגוף על שלל מערכותיו, בלי קישור לרגשות שליליים כגון גועל ובושה, יסייע לשיח ואף יקדם ויעודד מחקר והתמקדות בנושאים "מביכים".

חינוך הצוות הרפואי

כי הבריאות שלנו בידיים שלהן.ם.

שפה שיוויונית

למה זה חשוב? כי שפה מייצרת מציאות. ואת המציאות נשמח להפוך לשיוויונית ומקבלת לכולן.ם.

אחווה

פרגון, הפצת הידע, עידוד של מיזמים אחרים הם חלק מהתמיכה הנשית המאפשרת לשיח להתפשט ולהגיע למקומות נוספים.

לקיחת אחריות

על גופך, על הבריאות שלך, על הכוח שבידע.

למה זה טוב?

האתר “מדע נשי” הוא חלק ממארג ההולך ונבנה בשנים האחרונות של נשים (ולעתים לא רק) המקימות, מארגנות ופועלות למען בריאות האישה, ההבנה של הפיזיולוגיה הנשית וההכרה של החשיבות בכך. אני מאמינה בשיתופי פעולה והעלאה על נס פרוייקטים שכאלו ושמחה לחלוק אותם עימך.

אתרים מעניינים

ד”ר ליאור ברוך, מומחית לרפואת משפחה, הקימה את “לבריאותה” ב2013 – אתר של “רפואה פמיניסטית”, בו היא כותבת על מגוון נושאים שבין רפואה ופמיניזם ובהם רפואה מודעת מין ומגדר, רפואת להט”ב, רפואה חברתית ועוד. בשנת 2020 הצטרפו למיזם ד”ר נגה שיפמן ויעל זהבי. 

קרן בריאה, שמה למטרה לשפר את בריאותן של נשים בישראל באמצעות שיפור המפגש בין נשים למערכת הבריאות. הקרן תומכת ומקדמת פרויקטים אשר יוצרים שיח וידע של נשים ביחס לגופן, ופרויקטים המכוונים ליצור שינוי במערכת הבריאות במטרה להרחיב את אפשרויות הבחירה של נשים ולענות על צרכים של נשים מרקעים שונים. 

ארגון ללא מטרת רווח החבר מן המניין בהסתדרות הרפואית, המונה חברים וחברות מ-16 דיסציפלינות ו-11 בתי חולים, אוניברסיטאות ומוסדות מחקר. הוועד הצעיר – מאפשר למתמחים/ות, סטאז’רים/ות וסטודנטים/יות לרפואה להוביל באמצעות מחקר, הרצאות ופרסומים. עריכת קורסים והשתלמויות לעובדי מערכת הבריאות בכל הרמות.

שלמה מופעלת על ידי ולמען מתמודדות עם ולוודיניה, כדי ליצור מרחב בטוח לקבלת מידע עדכני ואמין על כאבים בפות ובנרתיק, טיפולים, שירותים וזכויות.

מציאות שבה תרגישי שאת שלמה כמו שאת.

המחלה שפוגעת באחת מעשר נשים ונערות.

קהילת אנדומטריוזיס ישראל (ע”ר) היא עמותה המובלת על ידי ניצן ברנשטיין הפועלת לקידום מודעות, מחקר, מיצוי זכויות וטיפול הולם באנדומטריוזיס – מחלה גניקולוגית נפוצה וכרונית.

לכאב שלך יש שם? אנחנו כאן בשבילך!

האב אינטרנטי וקהילה של נשים שנועדה לדבר על התחום של בריאות נשית. מילדות עד זקנה, מגניקולוגיה ועד כאבים באגודלים. באתר יש גם את המילון הנשי-רפואי הראשון (!), כתבות תוכן, בלוגים והכל בסגנון משוחרר ומתובל בהומור. גם מדע נשי הצטרף לאירוח. שווה לקפוץ לביקור!

עמותה הפועלת למען נשים, איכות חייהן ובריאותן באמצעות העלאת מודעות, קידום זכויות בריאות ומתוך אמונה בנשים ובנערות כמקור סמכות ביחס לגופן ומיניותן.

פודקאסט שבו שיחות עומק על בריאות מודעת מין ומגדר, מיניות, בריאות נפשית, וWell being. שווה להקשיב.

דברו אלינו היא יוזמה יייחודית שהוקמה בשנת 2016 במטרה לעורר מודעות לאי השיוויון בין נשים לגברים בשפה העברית, ולעודד שימוש בשפה שיוויונית. היוזמה פועלת באמצעות עמוד הפייסבוק, קמפיינים ממוקדים, הרצאות וסדנאות. במסגרת היוזמה פורסם המדריך לכתוב לכולםן – המדריך לכתיבה שוויונית וניטרלית מגדרית, שזמין להורדה חופשית באתר.

מכירה עוד מיזמים נשיים מעניינים ורלוונטיים? מוזמנת ליצור קשר.