
נעים להכיר
אני הילה, בת 40, נשואה+3, בעלת דוקטורט במדעי המוח וממש לא מזמן סיימתי את לימודי הרפואה, כך שאני כעת מחכה להתחיל סטאז’.
הקמתי את האתר “מדע נשי” כי מרתק אותי לדעת כיצד מערכות שונות בגוף מתקשרות אחת עם השניה וגורמות לדברים לפעול. עד לפני זמן לא רב, העובדה שאנחנו משתנות כל יום בחודש, הפריעה ו”שיבשה” תוצאות של מחקרים שרצו לעבוד עם מצבים קבועים. זה גרם לייצוג מופחת של נשים במחקר וכמעט התעלמות במדע מיותר ממחצית האוכלוסיה!
במהלך הזמן גיליתי שגם אנחנו כנשים לא מבינות איך הגוף שלנו אמור לפעול, איך אנחנו משתנות במשך כל היום ומה קורה לנו בגוף כשאנחנו לוקחות גלולות או נכנסות לטיפולי פוריות. אז חשבתי שכדאי שמישהי עם קצת הבנה במחקר מדעי תפשט מושגים ותסביר בעברית פשוטה (טוב, יחסית…) מה קורה במהלך היום והחודש, ואיך אנחנו מושפעות מתזונה, שינה, ספורט ועוד דברים שעוברים על אישה במהלך תקופת הפוריות.
אני לא רופאה עדיין, אני רק מתעניינת במחקרים בתחום הפיזיולוגיה הנשית ומנסה לעשות קצת סדר בכל הבלגן. האתר אינו מכיל המלצות רפואיות אלא רק חידושים מדעיים והנגשת מידע. לרוב המידע מצוטט ומודגש בירוק כלינק, ניתן ללחוץ על הלינק ולהגיע למאמר המדעי המקורי.
חשוב שתדעי שבמידה ואת סובלת מבעיה רפואית, כדאי שתעניקי לעצמך את הזמן וההתייחסות ותלכי לראות רופאה מוסמכת לכך. התייעצויות באינטרנט אינן מוסמכות, אינן פרטניות ומותאמות ויכולות להסב במקרה הטוב רק בלבול וחרדות מיותרות.
במסגרת התעניינותי החלטתי לעשות הסבה לרפואה, וכעת סיימתי את לימודי הרפואה בתוכנית הארבע שנתית באוניברסיטת תל אביב. במסגרת לימודי הרפואה והתעניינות בתחום ההנקה אף השלמתי קורס בסיסי המכשיר רופאות.ים ברפואת הנקה מטעם החברה לרפואת הנקה של ההסתדרות הרפואית בישראל.
למי זה מיועד?
האתר כתוב בלשון נקבה מטעמי נוחות, הוא מיועד לכל המינים והמגדרים.

התמונות באתר
בחלקן הגדול תודות לעזר שכנגדי, רועי פרוש.
